În timp ce doamna Angela Merkel spune că multiculturalismul a decedat, fie şi numai pentru că pupăciunile pe obrazul domniei sale venite din partea unui preşedinte francez, îi provocau un imens disconfort diplomatic, se pare că oamenii normali, bieţi vieţuitori în nebunia istorică a tuturor vremurilor, se sustrag politicianismelor de doi bani şi întregesc tabloul planetar, tablou în care oamenii normali, se regăsesc.
Degeaba spun mediile de informare/manipulare ce spun despre Tunisia sau despre Egipt.
Lumea, merge mai departe : tocata şi fuga 🙂
Oau,ce clip!
Am uitat si de Merkel si de Sarkozy
si am fugit sa ma las „tocata” de frumoasa si talentata interpreta Vanessa Mae.
Tks,tibi,TKS ! 😆 😆
He he heee ! 🙂
M-am insPIRAT şi eu de prin grădina norei… 😆
Simţeam eu că te-ai inspirat de pe undeva, dar tot ţi-am lăsat aici o floricică, să împrospăteze emoţia interpretării. 🙂
Deci mă provoci. Bine. 😀
Uite, dacă tot n-ai audiat la mine poemul rock simfonic, îţi aduc bijuteria, în primele trei părţi!
Ştii cum a mers cu Tozgrec? Aţă, şnur!! De câte ori dădeam drumul la muzică lăsam cartea din mână şi începeam să dirijez. LOL!
Allegro!
Si acum o reintoarcere la originile interpretative prin maiestria tot a unei femei:olandeza Diane Bish.
Din pacate, pentru mine s-a ofilit.Regret doar florile perene cu radacinile adanc infipte in sufletul meu. 🙂
Dora, te rog ajută-mă într-o chestiune… florală. N-am reuşit până acum să aflu cum se numeşte arbustul dătător al florii primăvăratice de pe gravatarul meu. Tu cunoşti mai bine ansamblul. 🙂
tibi,
am vrut sa revad poza voastra pe mess.Si mi-a disparut,nu stiam ca trebuie s-o copiez.Si acum vad zambetul vostru de fericire intr-un cadru incarcat de istorie.
Mie mi-ar fi placut sa fie incarcat si de spiritualitate si revelatie unica,asa cum au simtit ascetii si nu numai. 🙂
Îţi mai trimit cîteva filme, cu imagini de prin biserici. OK ?
Maria
În grădina norei, vin adesea două specialiste în muzică : fini şi clemy.
E o adevărată încîntare să asculţi melodiile puse de ele. 🙂
Am plecat în căutarea dorei, am găsit-o şi i-am spus că o cauţi. :lol.
Cum ai plecat în căutarea Dorei?! :)) Te şi văd în ipostaza lui Neo din Matrix alergând prin biţi şi modemuri după Dora! :)))))))
Simplu : eram pe mess cu ea!!! 😛
Numai că acum, o plecat la bucatarieeee.
Face o supă grozavă de ciupercuţeee.
Tot Matrix se cheamă şi mess-ul. :))
Duminică frumoasă în continuare la toată lumea!
Bine, Tiberiu. 🙂 Îţi voi urma sfatul.
Dar să ştii că mie îmi place foarte mult, pe lângă marile valori ale muzicii clasice, muzica rock în variantele ei alternative, simfonică şi progresivă.
PS. Uneori mă mai refugiez în cutiuţele mele 🙂 şi mă las cuprinsă de vraja muzicii.
Şi mie îmi plac mai toate genurile muzicale, dar moderat.
Nu dau lectura pe ascultat muzicăăă. 😀
Io pun muzica la lectură, na! 😀 Că altfel nu merge defel.
Par examplu, spune repede cu ce compozitor l-ai fi combinat pe Culianu, adică pe Tozgrec, adică …. înţelegi tu ce vreau să scriu aici.
Nu reuşesc să îmbin lectura cu muzica!
Am atenţie distributivă dar, chestia asta nu mi-a reuşit niciodată.
Nu ştiu să răspund la întrebarea ta.
Tu ce părere ai ?
Nu ştiu… Cartea propune o lectură dificilă, stufoasă, dezvoltată pe mai multe niveluri. Poate ceva baroc, Corelli sau Geminiani, dar în surdină, ca să pot auzi în gând vocile personajelor.
Sau I New Trolls, autorii unui superb poem muzical de rock simfonic ce a captivat-o şi pe Dora. 🙂
Vino la interval cu ceva concret! 😀
Partea I e mai sus. Habar n-am cum a ajuns acolo.
Ascultă partea a II-a, Adagio (Shadows). Cu secţiunea instrumentală am încercat să ilustrez muzical jurnalistica eminesciană…
Şi Cadenza!! O splendoare!! Mor după băieţii aceştia, instrumentişti desăvârşiţi şi de o sensibilitate cum numai în muzica italiană a anilor ’70 mai descoperi.
Trebuie să admit că „sună” bine Trollii aceştia. 🙂
Dacă accepţi clipuri mai… nonconformiste, îţi propun o interpretare extraordinară: Lucia di Lammermoor + Diva Dance în filmul ,,Al cincilea element”. desigur că există şi alternativele de concert, dar mie mi se pare că aceasta e mult mai dinamică şi plină de viaţă.
PS. Nu te speria de aia mică şi cu părul portocaliu, aşa e rolul ei. 😀 Leeloo e interpretată de superba Milla Jovovich.
Foarte interesant clip! 🙂
ps. Nu mă sperii eu de o bătăuşă a răilor.
Lor să le fie frică, nu mie. 😛
Atunci e bine. 🙂 Am avut emoţii, neştiind cum vei recepta clipul. E dintr-o capodoperă cinematografică ce poartă semnătura unui original regizor, Luc Besson, creatorul unor complexe lumi imaginare.
Eu îndrăgesc mult aceste mixuri între muzică şi imagine de film. Mi-e plină cutiuţa cu aşa ceva! 😀
Când am chef de ceva grandios şi serios, mă duc la filarmonică ori dau drumul CD-urilor. Dar în rest, am nevoie de varietate. 🙂
Cred că am văzut şi eu filmul acesta, dar cu ceva mai mult de zece ani în urmă, parcă.
Cred că a fost şi un joc pe calculator cu chestia asta, nu ?
ps. Emoţii ? 🙄 Poi da di şe ? 🙂
Ok.dragilor! Ne impartasim ,pe rand,sau impreuna la aceleasi „simfonii”muzicale datatoare de viata si inspiratie.
La Culianu,Tozgrec si eu as propune o muzica de inspiratie angelica-clasica sau moderna-ceva de plutire celesta cu vesnica cautare de Desavarsit si Spirit Absolut.Ce vorbe meri spun,dar ele au acoperire in continua noastra cautare si dorinta de spiritualizare cat mai desavarsita,un ideal absolut concret si dorit.
@Maria,nu sunt experta in botanica,doar o iubitoare de natura si deci de flora si fauna.Avatarul tau este un arbust primavaratec si voi incerca sa-l identific.
@tibi, eu nu am atentie distributiva,din contra sunt mereu tentata sa ma concentrez asupra unui anumit stimul,informatie.Am destule dispute si cu doruletuul meu cand da la maxim teveul si eu nu pot relationa cu voi pe blog sau mess.Nu pot citi cand ma bruieaza ceva sonor din exterior.Singurul rabat pe care-l fac este muzica.Numai ca mi se intamla acelasi fenomen:ma concentrez spre ceea ce imi rascoleste ma puternic simturile si intelectul.Sunt dubioasa, oare, in cele ce spun?
Dora, mulţumesc. Pe aici arbustul acesta e destul de des întâlnit, se pare că-i place clima mai blândă. M-am întrebat dacă nu faca cumva parte din familia rododendronilor, dar nu am reuşit să aflu.
Sunt multe partituri clasice extrem de frumoase care s-ar potrivi cu Tozgrec, depinde de starea de spirit a cititorului. Poate ceva ce ar aminti de muzica celestă, muzica sferelor?
dora
Este absolut firesc ce spui!
Nu ştiu de ce dar, atunci cînd citesc, NU mai pot să fac nimic altceva; din cînd în cînd întrerup lectura ca să notez cîte ceva, dar atîta tot.
Şi, în fine, preferita mea din albumul ,,Shaman” al lui Carlos Santana. Aici interpretează împreună cu Seal, dar chitara… rupe tot!
Am observat că-ţi plac şi ritmurile acestea, sper ca piesa să fie pe sufletul tău.
Este, este, cum să nu fie ? 🙂
Maria,aia mica portocalie, cum ii spui,degaja lumina si incredere,speranta pe care noi o invocam zi de zi. 😆
Aşa e, Dora! Şi, în plus, îmi stârneşte dorul după Maksim şi… Rahmaninoff. 🙂
Rachmaninoff, ,,Rapsodie pe o temă de Paganini” 🙂 Dacă ne e permis să mai visăm.
Nimeni nu ne poate opri să visăm! 🙂
Nici măcar… timpul. Nu-i aşa? 🙂
Sînt ilustrarea vie a faptului, că NICI! 😀
De cadentza ce sa mai spun?.O explozie de miniaturi muzicale ce te apropie de aceleasi praguri celeste atat de invidiate si dorite de noi toti.este imperior necesar sa facem o introspectie in ceea ce a realizat generatia anilor /70,dupa mine ,inconfundabili si de un real pionerat artistico-cultural de anvergura ce nu va putea fi contestat in viitorime.
Trolii sunt reprezentanti interpretativi pentru, azi, si pentru orice epoca ce va urma.Frumosul si sublimul artistic nu are varsta. 😆
Tot asa cum nu renunt la splendorile antichitatii(atat de indepartate de mine),chiar si a primitivismului originar),nu ma pot desprinde de valorile unui ev mediu,pe nedrept considerat intunecat,sau de modernitatea si contemporanitatea vie si aducatoare de noi perspective in intelegerea fluxului uman mereu miscator si aducator de satisfactii.
Scuzati-ma ca eu mereu apelez la evolutia istorica,este defectul meu profesionist, care-mi calauzeste intelegerea si interpretarea. 🙂
Eu cînd i-am spus Doinei că Evul Mediu este pe nedrept văzut a fi întunecat, m-am ales cu o paparăăă. 😛
Bine că a pus Maria linckul cu conferinţa lui Patapievici de m-am lămurit.â, şi este bine că vii şi tu ca o cunoscătoare să spui acelaşi lucru. 🙂
Maria,
cu Santana ma nimeresti exact in punctul meu cel mai sensibil.
Cu el ma refugiez in eul meu cel mai intim si nu am nevoie de nimeni in preajma.Este un egoism pe care-l declar fara nici o retinere.Doamne,ce trairi sublime imi rascoleste…. 😆
tibi,
din cele spuse inseamna ca esti pe deplin de acord cu mine.Nici tu nu ai atentie distributiva,atat de perturbatoare pentru o traire intensa.
E banal ce-ti spun acum,dar explica punctul meu de vedere:n-am acceptat sub nici un motiv bruiajele(de orice fel) in clasa unde am predat.Pentru mine atentia si concentrarea asupra temei in discutie era pe prim plan,si cand constatam o oarecare oboseala dadeam un mic repaus cu un banc sau un spectacol,meci sportiv prezentat recent si pe care intelegeam ca l-au urmarit.Subterfugiul meu dadea roade de fiecare data.
😆
Nu ştiu cît de asemănători suntem, probabil că mai mult decît credem dar, să ştii că eu chiar am atenţia distributivă.
Sau, mă rog, aşa îmi place să cred. 😀
Maria,
nu stiu daca spun ceva extraordinar….dar,pe mine, de multe ori m-a impresionat coloana sonora a filmelor .un film mediocru era salvat de muzica.Si am ramas cu acest reflex pana in ziua de azi. 😆
tibi,
ti se pare numai ca ai atentie distributiva. Uite ce spui:”Nu ştiu de ce dar, atunci cînd citesc, NU mai pot să fac nimic altceva; din cînd în cînd întrerup lectura ca să notez cîte ceva, dar atîta tot.” 🙂 Ei vezi?Este exact ceea ce am sustinut si eu. Ca sa faci un lucru cu temei nu te poti dispersa si umbla pe mai multe „fronturi”….numai daca nu esti cumva un al doilea Napoleon. 😆
Sa-i fac pe plac Mariei,dar nici tu, tibi, nu cred ca refuzi.
Ce politică?
Ascultând, am simțit viața pulsând în toată splendoarea ei!
Mulțumesc!
Cu mare plăcere !
Bineînţeles că, mulţumirile se cuvin doamnelor care au ilustrat postarea mea, cu splendide melodii.
Şi eu le mulţumesc. 🙂