Calm şi de la capăt. Electoratul a decis: USL a cîştigat alegerile. Avem o nouă configuraţie a Parlamentului. Pînă se va stabili cu exactitate cîte mandate de parlamentar va avea fiecare formaţiune politică, ne rămîne nouă, tuturor românilor, să privim cu luciditate rezultatul acestui scrutin. Cred cu sinceritate că acum, trebuie să lăsăm pasiunile la o parte şi să ne concentrăm pe acţiunile noului Guvern, indiferent care va fi acesta şi indiferent cine va fi primul ministru.
Bucuria deşănţată a celor care-au cîştigat dar, şi mînia (sau tristeţea) celor care-au pierdut, nu ne vor face decît rău nouă, tuturor. Ne revine acum nouă, tuturor, sarcina de a gîndi pozitiv.
Nu mă pot bucura că perspectivele sunt sumbre pentru că, nu mă pot bucura dacă românii o vor duce mai rău de acum înainte. Sper pentru binele nostru comun, ca măcar acum, după alegeri, campania electorală să înceteze şi noul guvern să se apuce în sfîrşit, de treabă. În definitiv, după aceste alegeri, ne revine nouă, tuturor, să admitem că acest parlament a fost legitimat de alegeri democratice.
Am totuşi, o mică observaţie de făcut: slaba participare la vot (circa 40 % din electorat), este foarte departe de estimările actualilor învingători. Grosso modo, dacă 40 % din 18 milioane reprezintă aproximativ 7 milioane de votanţi, 60 % din electorii USL, reprezintă aproximativ 4 milioane dintre cei care s-au prezentat la urne. Nu mai contează acum (decît în perspectivă), de ce participarea a fost destul de slabă (vreme, lehamite, etc).
Ne revine nouă, tuturor, dreptul şi obligaţia de a trage învăţăminte din aceste alegeri şi să privim cu speranţă, la viitor.
Dumnezeu să ocrotească România!
Au mai scris astăzi pe tema 9 sau noua sau nouă: psi . incognito . dordefemeie . scorpio . Mitza Biciclista . Angela . vavaly . abisurile . Some Words . cammely .
[…] Au mai scris pe tema ”nouă” și dor de femeie, incognito, scorpio, Tibi, […]
[…] Acesta a fost raspunsul meu la provocarea de luni propusa de psi. S-au mai lasat provocati si Incognito, Scorpio, Mitza Biciclista, Tibi. […]
Tibi, se pune „You can’t rush a turtle”, oamenii trebuie sa invete singuri, nu din ce li se spune. S-ar putea ca UE sa nu vrea ca o tara membra sa se inece si ca urmare va continua sa ajute Romania.
Iti voi povesti o intimplare. O matusa de-a mea care traieste in Canada si care are 90 de ani, inainte de alegeri, i-a telefonat unei prietene si foste colege de serviciu care are si ea 91 – 92 de ani. Colega este o fosta cercetatoare. Ce crezi ca i-a spus aceasta prietena? Tuna si fulgera contra presedintelui pt ca-i taiase pensia si vota cu ceilalti.
Adevarul este ca a fost o foarte mare greseala aceasta reducere a pensiilor, mai ales ca pensiile, in general, in Romania, sunt destul de mici. Cu atit mai mult nu trebuiau reduse cu cit cei din guvern se umplusera de bani si aratau ca niste gogosi umplute cu gem din care gemul deja se prelingea.
Dar cind alegi un guvern, in mod rational, iei si alte aspecte extrem de importante in consideratie.
Imi este teama, insa, ca daca lucrurile vor continua asa cum au inceput sa nu mai fie bani pt nicio pensie.
Se pare ca acele aspecte nu au contat si decizia majoritatii trebuie respectata.
Odille
Tăierea pensiilor este o minciună.
PDL a încercat, este adevărat daaaar, CC nu i-a lăsat!!!
Numai că oamenii nu mai judecă nici logic, nici raţional ci, resentimentar!!!
Antenizarea continua din 2007 şi pînă acum, şi-a produs efectul.
Despre asta este vorba.
Cît despre UE, vom mai vedea dacă nu cumva, s-au săturat de greci, italieni, spanioli, irlandezi, portughezi şi deci, nu mai au chef şi de noi.
Apropo de demisia preşedintelui… El este singurul nostru garant în faţa UE şi NATO.
Cele noi, mie, tot vechi mi se par… Aşteptări nu am, iar speranţele mi-s mici. Pasiuni şi încrâncenări politice nu mai am de mult timp. Singurul mod în care îmi pot exprima părerea eficient e un vot într-o mare de voturi… puţin, dar normal. Mai bine?… poate peste două generaţii.
După cum se vede, eu m-am calmat.
Asta a vrut poporul, asta are. Mai bine peste cîte generaţii? Douăăăăă? 🙂
Mai multe? :))
Spre deloc.
http://www.youtube.com/watch?v=IKdo9qZT6jA&feature=plcp 😉
Aud că ARD-ul s-a şi desfiinţat.
Asta aşa, ca să mai scăpăm de încârâncenare. Zâmbeşte! 🙂
*încrâncenare.
Păi ţi se pare că această postare şi aia dinainte sunt încrîncenate cumva? 🙂
Eu nu de postare ziceam, ci de românii aprinşi.
Păi citeşte postarea măcar să vezi cît de aprins sînt. 🙂
Mai surescitată eşti tu. 😛
Aoleoooo…greu la deal! De ceilalţi români era vorba. Tu eşti stins! 😆
Şi? Ai fost dezamăgită că m-am dezamorsat singur? 😆
Să ştii că mai mult de 9 comentarii nu aveam de gând să scriu, şugubăţule! 😆
Ţi-au mai rămas trei. Nu te grăbi. 😛
Păi, ce? Crezi că o să te aprind din nou(ă)? Mai am două. Le rezerv!
După aia, îţi mai dăruiesc o cartelă cu nouă postări. 🙂
[…] Tibi […]
Ca sa vezi chestie , am citit „Electoratul a ucis” . Hazardul le ameseca bine, nu?
Eu am citit „amestecă”. 🙂
Şi nu este vorba numai despre hazard. În primul rînd, este vorba despre lipsa unei culturi şi a unei tradiţii democratice. De aici decurge restul…
Da, si eu as fi vrut sa citesc ceea ce am vrut sa scriu dar tastatura asta noua nu si pace. Cat despre vot, ce sa zic, e alegerea poporului … Buna, ne buna … Relativ la ne participare si asta e o alegere. Cu toate ca ar fi fost mai sugestiv un vot alb, ar fi transmis ceva.
Votul alb nereglementat nu este altceva, decît o anulare de vot.
Nereglementat în sensul „niciunul dintre aceştia” votul este inutil la astfel de scrutinuri unde cvorumul nu este necesar.
Nu foloseşte decît la redistribuire, ceea ce este mai rău decît nevotarea: ai votat fără să ştii… 🙂
sincer, tibi, mă aşteptam să se întâmple aşa. prezenţă slabă la vot şi o nesusţinere a dreptei de către cei care i-au fost alături atâta vreme. nu discutăm motivele acum.. .e tardiv.
şi mă aştept să fie mai rău. căţelandrii ăştia hămesiţi care vin au ochii injectaţi… nu se vor potoli curând.
te felicit pentru postare, cam aşa ar trebui să gândim cu toţii de fapt.
psi, eu sînt balanţă.
pe cît de pătimaş pot fi, pe atît de calm mă manifest atunci cînd este necesar.
acum, avem nevoie de linişte, nu de o exacerbare a patimii politice cu tot dinadinsul.
acum, avem nevoie de un răgaz de limpezire.
nici măcar useliştii nu mai pot persista în absurditatea unei bătălii fără rost.
avem treabă. 🙂
ce-a fost, am văzut, ce-a fi, vom vedea…, daca vom mai apuca.
aceeaşi Mărie cu altă pălărie, eu nu îndrăgesc clasa politică românească de nici o culoare şi nici nu-mi pun încrederea în ea, suferă de infatuare şi opulenţă oricât de gravă ar fi situaţia pentru populaţie.
aşa că nimic nou sub soare, am votat doar ca să dau Cezarului, ce-i a Cezarului, singurul lucru pe care doresc să-l înnoiesc ar fi omul din mine, poate ceva mai bun, ceva mai înţelegător ca să intru cu dreptul în sfintele sărbători de Naşterea lui Hristos!
O seară faină!
Mulţumesc pentru dar, Cammely! 🙂 O ador pe Paula.
Cît despre politică şi politicieni, eu sînt ceva mai „aprins”. 🙂
Reuşesc totuşi, să-mi regăsesc echilibrul, întotdeauna…
Tibi, iti voi spune de ce gindesc ca presedintele ar trebui sa demisioneze. In primul rind pt ca platforma sustinuta de el a fost respinsa de catre alegatori in mod categoric.
In al doilea rind, dar la fel de important este faptul ca cei care au votat sunt adulti si deci raspunzatori pt faptele lor.
Ei stiau ca DNA, CCR, ANI, nu sunt prietenele celor de la putere, stiau despre atacurile lor asupra institutiilor statului si asupra UE, si totusi i-au votat cu o mare majoritate.
A mentine pe actualul presedinte ar insemna ca noi vrem ca rominii sa fie aparati de ei insisi. Eu cred ca trebuie sa le fie respectata alegerea , indiferent de ce se va intimpla.
Si eu incerc sa ma linistesc. In definitiv ce doream eu? O Romania libera, democrata, prospera, cu oameni multumiti. Daca asa a decis majoritatea, atunci nu mai este nimic de spus.
Mulţumesc Odille, pentru gîndul tău!
Nu doresc să dezvolt o controversă pe tema „ce ar trebui să facă preşedintele”.
Spun numai, că ştiu foarte bine ce gîndesc românii din teritoriu, de la faţa locului: am fost în ţară, am rude, prieteni şi amici, care gîndesc total diferit de mine. Nu asta este problema.
Problema este că din păcate, corupţia la nivel mic, a devenit modul de viaţă al românilor. Aici este aici! Dacă şi numai dacă, MARII corupţi vor fi condamnaţi ÎN CONTINUARE, ca şi pînă acum, cum s-a petrecut în ultimii ani, vom avea o şansă noi, toţi românii. Despre asta este vorba.
Faptul că românul obişnuit cu mica ciupeală nu mai distinge corupţia pe scară laaargă, de corupţia la nivel înaaaalt este adevărata problemă.
Ori aici, în ultimul timp, statul român a avut succese notabile. NU ?
Acum. Nici eu nu cred că preşedintele Băsescu trebuie transformat în omul providenţial fără de care, totul s-ar prăbuşi în jurul nostru.
Cred în schimb că, ieşirea sa din scena politică românească, n-ar trebui să se petreacă altfel decît, ca în toate statele civilizate: LA TERMEN!!!
Tom Gallagher mentioneaza ca varful de putere a fost atins.
http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/post-scrutin-megalomania-usl-la-apogeu-286934.html
Dupa catva timp (nu foarte mult) urmeaza marea schisma!
(parerea mea! :P)
Am citit acum articolul şi mie mi se pare că mesajul DUR este:
„Spre ghinionul USL, votul de duminică se înscrie, ca la locale, preponderent în categoria celui reactiv. Discursul „anti-colonial” şi reorientarea spre Est, pe care cei ce se tem de pierderea influenţei lor o urmăresc atât de făţiş, nu este nicidecum atât de gustat de electorat precum şi-ar dori USL. O mare parte a votanţilor USL sunt dezorientaţi şi obosiţi după luni de criză şi interminabile tirade televizate ale neoaşei Stângi de caviar . Stalinismul criant al colonelului Dogaru sau decadenţa burlescă a lui Mazăre au rămas fără ecou în sufletele oamenilor, în schimb au compromis complet ideea protestelor de stradă – tot românul ştiind astăzi că protestatarii „de serviciu” sunt fie oamenii lui Dogaru, fie revoluţionarii-căpuşă, fie rubedeniile şi/sau clientela baronilor USL. Numărul lor este, din fericire, prea mic pentru a putea propovădui primitivismul politic de-a lungul şi de-a latul ţării.”
Le ştie moşu Gallgher. 🙂
Excelent articol!
Brindusa si Tibi, imi este frica sa ma gindesc la ce se va intimpla in viitorul apropiat. Doresc din tot sufletul sa nu se intimple nimic din ce imi este mie frica.
Dragă Odille, hai să ne relaxăm o leacă. 🙂
Nu noi facem istoria ci o trăim fără să ştim ce istorie trăim.
Abia urmaşii noştri pot trage concluzia ce istorii! am trăit, noi.
Serios vorbind, istoria este un lung şir de consecinţe ale hachiţelor de moment ale unor omuleţi ajunşi la un moment dat, în fruntea unor naţii obosite.
Din cînd în cînd, unele naţii nasc adevăraţi lideri care chiar fac istorie adevărată, istorie consemnabilă.
Mai ştim noi succesiunea domnitorilor în decursul istoriei celor trei ţări romîneşti? Nu cred. Ne amintim de Ştefan, de Brîncoveanu, de Mihai Viteazul.
Şi cam atît.
Revenind la oile zilelor noastre, tare teamă mi-este că trăim pur şi simplu, fără să ne mai gîndim la istorie.
Nu-ţi mai fie frică. Trăieşte ca şi cum aceste grozăvii, nu-s tocmai reale.
CARPE DIEM! 🙂
Şi mai serios vorbind, românii merg mai departe pentru că nu tonţii ne caracterizează. NU?
Odille draga, In viitorul apropiat vine Ignatul-o sarbatoare barbara, precrestina afiliata sarbatorilor de Craciun! 🙂 Romulanii nostri vor consuma (ca e post) Soric si Toba! 😛
Restul ….dupa Anul Nou!
Post? Care post?
S-a interzis consumul de „varan” şi eu nu am aflat? 😛
Varanu’ e un animal cu sange rece si prefera caldura, pentru a nu pierde multa energie. 😛
http://www.gandul.info/politica/dosarul-de-coruptie-a-lui-dan-voiculescu-revine-la-curtea-suprema-dupa-ce-a-stat-sase-luni-la-tribunalul-bucuresti-10383172
Dragă Brindusa,
Hai să recapitulăm: în ianuarie 2007, varanul a declanşat prima suspendare a preşedintelui.
Nu-mi mai reamintesc acum cînd, avocatul Sergiu Andon a redus la tăcere CNSAS, pentru că varanul era foarte aproape de a fi deconspirat.
Inevitabil, a urmat pînă la urmă atît deconspirarea, cît şi expulzarea din Parlament a tovarăşului Andon. (cam tîrziu dar, totuşi…)
Varanul consecvent fiind, a iniţiat alianţa USL. Alianţă care a cîştigat recent, alegerile.
Dosarele turnătorului felix, se plimbă între instanţele competente, mai dihai decît o bilă de biliard plimbată între între buzunarele justiţiei (în care varanul ar putea să cadă dar, încă nu cade), pentru că arbitrul inaparent al scenei politice din Ro, încă nu a hotărît dacă acest individ, trebuie să fie pus în poziţie de snooker. 🙂
Aşa că deocamdată, încă nu s-a dat start la devorarea cărniţei de varan.
Încă suntem în „post”. 🙂
Singura necunoscută a acestei ecuaţii, este: după ce soi de calendar, se va da „liber” la carnea de varan. 🙂
Arbitrul inaparent, încă nu a hotărît.
Vom vedea ce mai urmează. Foarte curînd… 🙂
– – –
Cert mi se pare mie a fi, că proxima suspendare a preşedintelui, NU mai este la latitudinea varanului; a avut la dispoziţie, două încercări. 🙂
După ce soi de calendar, se va da “liber” la carnea de varan?
Pai, stiu io? Daca se va primi vreo sesizare de la Divan! 😛
http://www.luju.ro/magistrati/dna/dna-l-a-avut-in-mana-pe-iordache-dar-i-a-dat-drumul-procurorii-anticoruptie-nu-s-au-atins-de-nelu-iordache-pana-la-interventia-comisiei-europene-si-olaf-in-2011-afaceristul-a-primit-nup-pentru-spalare-de-bani-si-evaziune-fiscala-in-cazul-prejudicierii-sta
După calendarul optimistului. 😀
Radio Erevan
Un ascultator: De ce numarul parlamentarilor din Romania este mai mare decat cel al maimutelor ?
Radio Erevan : Pentru ca pe fotoliu este mai comod si mai sigur decat in copac 😛
Radio Erevan anunţă că s-a pus în aplicare referendumul cu privire la numărul
de parlamentari: s-a ajuns la 300, ca medie a numărului parlamentarilor din fiecare Cameră. 🙂
Brindusa si Tibi, sunteti asa niste draguti amindoi!
Eu am fost aici ca o maimutzica urcata sus in pom si aruncind cu nuci de cocos, de atita suparare.
Da, ma voi relaxa, pt ca oricum altceva nu pot face.
Marele pacat este faptul ca Romania este o tara asa de frumoasa si cu atitea bogatii, tara in care oamenii ar putea sa aiba o viata prospera.
Cind am fost la Viena, la TV erau numeroase reclame pt Ungaria, de la curse de masini, la Lacul Balaton. Ai fi putut crede ca acest lac era un ocean asa de multe lucruri erau advertised. Am avut toata admiratia pt ei.
Iar Romania care are mare, munti, izvoare de apa minerala de toate felurile, nu stie sa-si foloseasca zestrea data de natura.
Dragă Odille,
TU eşti prietena mea, eşti o mare patrioată şi te respect pentru acest lucru.
Repet, RELAX! 🙂
Anul viitor voi veni în ţara ta de adopţie, Canada, ţara de adopţie şi a fiului meu şi te voi căuta pentru o discuţie amicală. Bine? 🙂
Mda… tot ce pot spune e că nu înțeleg nimic din politică :))
În cazul acesta mă pre-fac şi eu a fi incognito şi declar răspicat: nu noi ci, politicienii NU înţeleg nimic din ceea ce ar trebui să fie politica. 🙂
Off topic: Bună, Tibi. Doresc să te anunț cu ocazia aceasta că te-am nominalizat pentru Blog of the Year 2012 Award.
Găsești detaliile și regulile nominalizării aici:
http://crescentius.wordpress.com/2012/12/10/blog-of-the-year-2012-award/
Felicitări! 🙂
Apăi dragă Bianca,
nu ştiu cum să spun dar, m-ai băgat în cutia cu mirare pînă peste cap; ce să caute ghiveciul meu de blog în aşa companie selectă? 🙄
Multu mult daaar, mă simt tare intimidat şi nu ştiu cum să fac să nu ti superi pi mini dacă riefuz invitaţia.
Plus de asta, eu mă cam pregătesc de o bună bucată de timp, să abandonez blogăreala aşa că, ce să ameţim lumea?
Deci, mai bine, NU. ok? 🙂
Blogul tău nu e nicidecum ghiveci, Tibi dragă. Și dacă ar fi, un ghiveci adăpostește flori minunate 😉 Nu ai de ce să te simți intimidat, părerea mea e că meriți o astfel de distincție, oricît de mică e ea. Însă nu e nici o problemă, nu mă supăr 🙂
Bine-ar fi să te ții de „blogăreală”, căci o faci bine – părerea mea 🙂
Am mai renunţat şi la un premiu MWB.
Chiar dacă o să mai blogăresc, la astfel de nominalizări şi la orice fel de concursuri, nu mă bag. Fără supărare. 🙂
Absolut nici o supărare – parol 🙂
Off topic: dacă nu e prea directă întrebarea – în ce zonă în Canada este fiul tău și familia?
Ouebec: deocamdată, numai fiul.
Aha. Mă gîndeam că în partea engleză, deși românii sunt răspîndiți în ambele, probabil în aceeași măsură.
Nu ştiu dacă va rămîne acolo; acolo a fost îndrumat de Ambasadă, a fost bine primit de comunitate, şi deocamdată are un rost. Ce-o mai fi, om mai vedea. 🙂
Atîta timp cît te poți acomoda și ești mulțumit, totul e în regulă. De nu – există undeva, în lumea asta, un loc pentru fiecare din noi 🙂
Toate cele bune și ție și întregii familii, sănătate și căldură în suflet!
Mulţumim frumos, asemenea! 🙂
Mulțumesc frumos și eu 🙂
Tibi, mi-ar face mare placere sa ne vedem si sa schimbam idei. Sper sa vii impreuna cu sotia ta, pe care o simpatizez mult numai dupa cit de frumos vorbesti tu despre mariajul vostru.
Tibi, ar fi mare pacat sa inchizi blogul. Voi veni cu detalii mai tirziu, acum mi s-a terminat timpul liber pe dimineata.
O zi frumoasa!
Cum să merg acolo fără soţia mea? Imposibil! 🙂
– – –
Deocamdată, blogul mai stă. 🙂
Tibi, ma bucur mult. Va astept pe amindoi cu mare placere.
Nu ştiu cînd, dar vom veni!
Tibi, Québec forever… 🙂 Stii ca iubesc Canada si zilele-astea un cuplu de tineri francezi au primit viza de instalare în „la belle province”, lânga Québec-Ville(Ville de Québec)… SPER ca veti ajunge la fiul vostru asap… Sanatate&numa’ bine!
Melanie,
dacă şi cînd va fi să fie, va fi! 🙂