– guest post –
80% din delegatii la congresul PMP de ieri au decis ca Elena Udrea sa devina presedintele partidului. Un vot care era cert din momentul in care doamna Udrea si-a anuntat candidatura la presedentia partidului si a anuntat ca de aceasta data “urnele nu vor mai fi furate”. O decizie care va fi nefasta acestei formatiuni politice ptr ca trece cu vederea antipatia populara fata de aceasta doamna.
Cu Elena Udrea lider de facto si de jure, PMP nu se va putea alatura nici unei constructii politice care sa reuneasca partidele declarate de dreapta si va face ca alianta dintre PDL si PNL sa para pana la urma digerabila. Nici Vasile Blaga, nici Klaus Johannis si nici Mihai Razvan Ungureanu nu vor accepta sa joace rolul de décor in piesa in care va evolua doamna Udrea. Nimeni nu va fi dispus sa ii suporte hachitele si sa o lase sa isi aroge calitatea de reprezentanta a opozitiei. Merita deci sa ne intrebam incotro se va indrepta PMP-ul de unul singur? Cati oameni vor fi dispusi sa munceasca ptr ca o nulitate sa se fataie prin studiourile televiziunilor si sa debiteze in cazuri fericite platitudini, si de cele mai multe ori, tampenii cat roata carului? Va face aceasta izolare politica combinata cu agresivitatea Elenei Udrea ca PSD sa-si impuna propriul candidat la alegerile prezidentiale de peste cateva luni?
Voi repeata ce am spus in repetate randuri. Pe Elena Udrea nu o califica nici o isprava drept lider al unei organizatii politice. In functia de presedinte a organizatiei PDL Bucuresti doamna Udrea a reusit contraperformanta nu doar de a pierde primaria capitalei, dar si toate cele sase sectoare, sa nu reuseasca sa aiba un candidat decent, si s-a facut de ras promovand personaje de circ ca Silviu Prigoana. Acest adevar este suparator atat ptr simpatizantii doamnei Udrea cat si ptr cei ai presedintelui Basescu. Spun acest lucru ptr ca fara sprijinul prezidential doamna Udrea nu ar fi ajuns niciodata sa I se fi dat un partid pe mana si fara sa se fi legat la cap cu aceasta doamna, mandatul dublu al presedintelui Basescu ar fi aratat cu totul altfel. Adversitatea mea fata de doamna Udrea nu este rezultatul invidiei feminine ci o veche opozitie fata de prostia agresiva. Am sperat, poate naiv, ca in ceasul al 12-lea, presedintele Basescu va intelege sa isi ia mana de pe acest personaj nociv. Nu a facut acest gest poate dintr-o mandrie prost inteleasa, poate ptr ca nu vrea sa recunoasca public ca a gresit atunci cand a pariat pe o martoaga rapciugoasa care tot promite ca daca I se va oferi un jaratec mai de soi va deveni cal inaripat.
Odata cu saltarea Elenei Udrea in functia de presedinte a PMP a avut loc si delimitarea electorala a unei bune parti a electoratului de dreapta de Traian Basescu. Este o delimitare trista ptr multi din votantii presedintelui. Nu am nici o indoiala ca viitoarele sondaje de opinie vor reflecta acest lucru.
Rezultatul direct al acestei nefericite promovari in functie va fi cresterea absenteismului si dezamagirii electoratului care ar trebui sa fie cel mai determinat in acest moment, electoratul de dreapta. Iar rezultatul indirect va fi Acela ca cel putin ptr o buna bucata de vreme va exista putin apetit in acelasi electorat ptr constructia unei noi formatiuni de dreapta.
Dreapta romaneasca se va reconfigura mai devreme sau mai tarziu dar o va face doar dupa ce va suferi mai multe si usturatoare infrangeri la care presedintele Basescu si Elena Udrea vor fi fost complici.
Clemy
– – –
Atenţie postaci: pe acest blog NU sunteţi toleraţi!
PMP este un partid născut mort. Încearcă Băsescu s-o promoveze pe Udrea prin orice mijloace, dar mai devreme sau mai târziu va pierde pe mâna ei. Şi-a ales greşit femeia. De-a lungul timpului au fost multe astfel de cazuri şi poate că sunt peste tot în lume femei care au acces în politică trecând prin patul unor bărbaţi puternici, totuşi, Udrea în afară de tupeu şi fiţe nu are nimic. E un soi de piţipoancă ce are impresia că cine ştie ce merite o recomandă de a ajuns acolo… La şi Elena Băsescu dealtfel. Păcat că ceilalţi lideri de dreapta nu au curajul să-l înfrunte pe Băsescu. Asta spune câte ceva despre cinstea lor.
Era limpede că dacă E. Udrea nu va putea lua PDL din ghearele lui Blaga se va ajunge aici. Nu-mi pare rău decît că am învestit încredere în oameni ca Baconski, Funeriu, Papahagi şi încă vreo cîţiva. Devine din ce în ce mai clar că actuala putere nu are contrapondere credibilă. Aşa că, viitorul nu sună bine deloc.
[…] Clemy: https://tiberiuorasanu.wordpress.com/2014/06/08/un-priect-esuat-pmp/ […]
Lideri de dreapta???Mai morali si mai fezandati decit Udrea? Hai sa fim seriosi..Blaga,Antonescu,MRU??De risul curcilor..mentineti mistificarea dreptei existente doar in plan publicitar…ce dreapta visati??
Domnule autor
daca tot ati optat pentru PDL..ce va mai ofuscati pentru PMP??De ce va pierdeti timpul??Pentru alegatori ,cu sau fara Udrea PMP ofera garantii serioase si credibile..pentru ca girantul este un lider autentic..cel mai bun politician roman..
Reinventati-va valorile si credibilitatea afirmindu-va prin propria dumneavoaqstra potenta si aport la partidul din care faceti parte..lasati sabloanele prin care incercati sa deveniti fruntas prin cataratul pe umerii altuia sau prin aruncatul cu pietre..
Un mod rusinos si lipsit de moralitate..sa te ridici lovindu-l pe adversar..
Sînteţi în eroare. După trădarea lui Frunză Verde n-am mai dat doi bani pe PDL şi am spus asta chiar la Copac, unde m-am contrat pe această temă în special cu VIQ. În acest moment îl susţin pe MRU.
Acest comentariu rămîne aşa cum e. Pe viitor, dacă mai doriţi să comentaţi mai întîi informaţi-vă.
Cît despre opiniile mele, îmi rezerv dreptul de a nu vă da dumneavoastră sau oricui altcuiva, explicaţii.
Labareala ieftina si ipocrita.
Au ajuns „bietii dreptaci” sa se vaite ca niste babe ca PSD va castiga alegerile pt ca Udrea a fost aleasa sefa PMP.
Daca asta e tot ce aveti in tolba, eu zic sa votati direct cu Ponta fara s-o mai cotiti atata, mai ceva ca pisatul boului!
Argumente beton: lăbăreală, cotită, pisatul boului
Curat alandala 🙂
Asa o fi. Dar cred ca am fost totusi deasupra candidatului la sefia PMP care a declarat ca i se rupe de partid.
Eu crd ca ceea ce conteaza este dreapta vs stanga. Daca sunt de dreapta si nu-mi place Udrea , votez cu Blaga, cu Ungureanu cu Johannis cu Neamtu cu Antonescu, Macovei, Papahagi, Funeriu sau Baconski si gata povestea fara sa ma poticnesc de posetele si incaltarile Udrei.
Ceea ce conteaza e ca cele cateva procente detinute de fiecare partidulet de dreapta sa se insumeze in turul doi.
Restul este absolut irelevant.
Si cine nu va vota cu dreapta pe motiv ca nu ii place PMP, sa fie sanatos si sa voteze cu Plagiatorul cu Dragnea cu monocoiul raspopit- Sarbu sau cu Dan Diaconescu.
Are balta peste!
Departe de mine intenţia de a face recomandări pentru vot. Treaba fiecăruia ce alege. Şi da, afirm răspicat că nu voi vota niciodată un partid care este urmaşul direct al PCR. Cît despre dreapta, deocamdată sunt prea mulţi fesenişti infiltraţi, orgoliile sunt pe culmi nebănuite iar proiectul de coagulare inexistent.
Udrea e doar o diversiune, nu are un alt rol în tot decorul mascaradei. Ponta e deja preşedinte, vă place ori nu. Restul e o panaramă ieftină, cu unicul scop de a masca cît de cît minciunile aşa-zisului vot – nici nu mai contează faţă de cine. Mult zgomot pentru nimic.
Udrea este un proiect eşuat de multă vreme. Păcat că preşedintele băsescu nu vrea să priceapă acest lucru. Asta e!
Cît despre faptul că Ponta va deveni preşedinte, puşchea pe limba ta 😆
Tiberiu, dacă-ţi aduci aminte bancul: Udrea e versiunea „fără Alifie”. Adică aceea care a fost special oferită pentru a fi scoasă din calcul de la bun început, numai şi numai pentru a-şi diminua eforturile de a păstra aparenţele unor alegeri cinstite. Cui naibii îi mai pasă, cînd toţi ştim că alegerile sînt făcături şi aşa au fost întotdeauna?! Ne stresăm neuronii degeaba. Îi înţeleg perfect pe „ţăranii” care ies la grătar pe marginea gîrlei şi se distrează, fără să aibă pic de gară cu toate prostiile astea.
Nici vorbă! Udrea este rezultatul prost al unui proiect bun al preşedintelui Băsescu: promovarea femeii în politică. A dat chix cu mai multe femei, de confirmat pe deplin au confirmat prea puţine dar, cea mai mare eroare se numeşte Udrea. Din vina sa: după ce i-a criticat pe unii şi pe alţii pentru opulenţă, a început ostentativ să se afirme numai cu Vuitoane. Plus de asta, a făcut cîteva greşeli incredibile: promovarea lui Prigoană, alianţa cu Piedone, etc.
Tiberiu, ştii cum îţi dai seama că a sosit circul în oraş? Pute de la o poştă a balegă de elefant, în timp ce copiii sînt agitaţi în extaz! 😎
Dragoş, şi brînza aia veche şi cu microorganisme pute dar, este apreciată numai de cunoscători.
Înţeleg asocierea între politică şi circ pe care o faci prea nonşalant dar, să ştii că ambele instituţii pot fi onorabile şi chiar sunt.
N-o să mă apuc acum să fac teorie pe marginea subiectului circ; foarte pe scurt: circul a evoluat enorm de la ideea de panaramă la un spectacol în care limitele umane sunt mereu împinse la extrem în căutarea măcar a unor momente de perfecţiune a mişcării.
Nu mă refer aici la dresură pentru că este cu totul şi cu totul alt capitol.
Cît despre politică, îţi place sau nu, este dimensiunea socială care n-a lipsit niciodată din viaţa oamenilor de cînd oamenii au început să conştietizeze că există şi au simţit nevoia unei minime organizări cu reguli pe care trebuie să le respecte toţi, dacă nu vrem anarhie.
Îţi place sau nu, ŞI viaţa ta este determinată în bună parte de politic atît atitudinea celor care votează cît şi de cei care nu se obosesc să meargă la vot.
Eu aş spune „de către masochişti şi fiţoşi fără valoare”, dar este o opinie pur personală şi subiectivă. 🙂
Circul a fost odată o instituţie respectabilă. S-a ales praful şi pulberea. Politica a fost de la început o curvă şi acum e o tîrfă ordinară. Îmi cer iertare că am mînjit imaginea circului de odinioară, comparîndu-l cu mizeria, cu cloaca politicii. Numai imbecilii needucaţi au nevoie de stăpîn. Eu nu am nevoie. Anarhia e creată de asemenea needucaţi, de cei ce nu ştiu altceva decît să crănţăne seminţe pe stadion. Evident că asta ar rezulta acum, în clipa de faţă, dacă politicul ar ceda. Dar te întreb – a cîta oară? – de ce educaţia a fost distrusă intenţionat în România? Nu cumva pentru a tăia orice şanse de resurecţie a poporului român din prostie şi sclavie?! Nu cumva pentru a putea oferi dovadă lumii întregi că sîntem nişte tîmpiţi?! Îi văd în mintea mea arătîndu-ne cu degetul undeva pe un ecran şi motivînd: „cum să-i lăsăm pe ăştia să-şi facă de cap? uite cît sînt de înapoiaţi şi de idioţi!”
Ai reuşit să faci în grădina ta ce ţi-ai propus?
Ciorba e gustoasă? Dacă da, te invidiez: eu sînt un mare amator de ciorbă daaar, nu ştiu să o prepar 😀
Cu grădina mai am de lucru, trebuie săpat şi mai sînt buruieni de smuls, dar zilele asta am avut sau aşteptat musafiri aşa că am luat o pauză.
Ciorba e o reţetă veche, standard, fără pretenţii: cartofi, două linguri de Delikat, o mînă de orez, o mînă de paste, ceva acreală, leuşteam şi gata. Nu e mare lucru – doar prima oară e mai greu, apoi te înveţi. Iar nevoia e cel mai bun învăţător, după cum bine ştii. 🙂 Mai e un pic şi e gata, să fiarbă pastele şi să-i pun leuşteanul. 😉
Prea mult delicat. O singură lingură pe jumătate goală, ajunge 🙂
E oala mare, ceva trebuie să-i dea gust. 😉 Dacă morcovii fac seminţe, la anul poate o să am morcovi natur, dar momentan trebuie să mă bazez pe cei din plic. Ah şi uitasem de ceapă, pe care o pun prima şi de bulion. Mă rog, mai merge şi piper, boia de ardei… 🙂
Bulion la ciorbă? Mă confuzezi. Ştiu de ciorba de roşii dar, bulion la ciorbă? N-am auzit de aşa ceva!
Ciorbă fără bulion? Neah, nu se poate, aşa ştiu de mic copil. Supa de roşii e altceva. Dar fiecare cu bucătăria proprie. 😉
Bun aşa: de gustibus. Numai că de acum încolo, voi face o postare separată pentru discutat în afara subiectului propus. Ce mama supărării are de a face tema propusă cu ciorba de indiferent ce soi ar fi?
Apoi ia ridică ochii oleacă şi vezi cine a întrebat de ciorbă. 🙂 Că de ciorba politică nu mi-i drag să vorbesc – e prea acră. 😉
Dragoş, începi să mă dezamăgeşti. Iaca:
Înscris în 2014/06/08 la. 17:08 | In reply to Tiberiu Orasanu.
Ştii care-i diferenţa dintre optimişti şi pesimişti? Primii şi-o iau în bot cu fiecare înfrîngere/dezamăgire şi continuă să creadă – în iluzia lor – că totul e în regulă. Cei din urmă au satisfacţii de fiecare dată cînd li se confirmă că au avut dreptate negînd un lucru şi se bucură cînd apar surprizele plăcute, neprevăzute. 🙂
Aş putea diseca în amănunt de ce “activiştii de partid” îndeamnă (moderat) la vot, dar am de făcut o ciorbă, de spălat multe vase şi recipiente, de udat florile… O zi frumoasă în continuare! 🙂
Hai, hai… arunci mîţa moartă… 🙂 Eu încercam doar să evit alunecarea discuţiei, motivîndu-mi pertinent şi cît se poate de sincer lipsa. Dar dacă nu mă întrebai de gustul ciorbei nu aveam de gînd să continui off-topic. Încerci să trişezi în stil politic. Nţ. nţ, nţ… 😉
Reblogged this on fata noptii.
ooooo, si ce esec, cu artificii!
Şi cînd mă gîndesc că în urmă cu nişte ani m-am certat zdravăn cu criticii madamei…
Epoca de „reevaluari” mon cher. Din pacate nimeni nu este reevaluat in bine.
Mie mi s-au deschis ochii ca la pisoi dar, onortabilii poticieni din pmp suferă cumva de orbul cocoşilor mult prea sumeţiţi? Asta nu pricep!
Nu stim, sunt la inceput ! Timpul va demonstra !
O tempora! 🙂