În fine, ajungem la Hotel Delta, trei stele pîlpîitoare, primim cazarea și coborîm la masă că vorba lui Silvia, ne vine să lătrăm de foame 🙂
Primul fel a fost un soi de șalău (bine gătit, dar cam fad) înecat într-un ocean de piure de cartofi la care s-au îndurat să ne dea și cîte un păhăruț minuscul cu vin de Niculițel + o sticlă mititică de apă plată sau carbogazoasă, la alegere. Deocamdată aștept răbdător să ne aducă felul doi, porc la cuptor sau cam așa ceva. Semn bun: în cameră am zărit o scrumieră, deci se poate fuma!
Au adus porcul, două felii generoase cu două garnituri, pilaf de orez și piure de cartofi cu sos de tomate roșii, dar după ce-am gustat am lăsat totul în farfurie. Bucătari de mahala. Nici măcar desertul, înghețată de vanilie n-a fost mai comestibil. Asta a fost, să vă fie de bine, mulțumim. Vorba lui fratele meu, Cornel, odihnească-l Domnul în pace: mulțumescu-ți ție Doamne, c-am mîncat dar iar mi-e foame 🙂
Lîngă cele 5 mese a cîte 10 persoane (grupul) mai erau vreo 20 de petrecăreți care sărbătoreau ceva, se distrau și jucau de mama focului în sunetul unei orchestre de trei zgomotici plus o talentată distrugătoare de șlagăre autohtone și internaționale.
Mai bine luăm o sticlă de vin pentru delectat pe îndelete în cameră. Mîine ne trezim la 6,45 să mergem cu bamporiul pe Brațul Chilia. Noapte bună!
Mulțumesc.
Așa merg in două concedii in același timp 🙂
Mulțumesc pentru interes 🙂 Avem drum luuuung!